Hårvård

Hårinpackningar gör under för ditt hår och hårbotten

Regelbunden användning hjälper till att stärka, reparera och vårda håret. En inpackning i veckan brukar göra susen och ger håret mer liv och lyster

Avokado är nyttig att äta och kan användas som näringsrik mjukgörare utvändigt

hårbotten får också sin efterlängtade stimulans.

Har din hårinpackning tagit slut kan du lätt göra det själv. Vill man komma lätt undan räcker det med att applicera en mosad avokado i håret som en hårinpackning den ger både näring och fukt. Låt det verka i ca 30 minuter.

Du kan även applicera avokado på en torr och rengjord hud, låta det verka i 15 minuter och skölj bort, så enkelt kan det vara.

Egna hårinpackningar är ofta lika effektiva som salongsbehandlingar och kostar betydligt mindre.

För att få ett glänsande hår. Skölj det med öl, citronsaft eller vinäger de fungerar för att ta fram lystern i håret. Blanda en av dessa ingredienser med vatten och applicera efter schamponering.

Blanda en liten mängd bikarbonat eller bakpulver i ditt schampo det kommer att hjälpa till att ta bort överflödigt fett och smuts.

Blanda mandelolja, honung och balsam för att skapa en behandling för burrigt hår. Låt blandningen vara kvar i håret ungefär 20 minuter och skölj sedan ut det.

Blanda ägg i dina hemgjorda hårinpackningar. Äggen ger håret mer protein -som krävs för friskt hår. Ägg och honung kan blandas tillsammans för att stimulera frisk hårväxt.

Tänk på att när du har hårinpackning i håret med tex. ägg i skall du inte vistas i för höga temperaturer tex. bastu för äggen stelnar till och det är ju inte så trevligt med äggstanning i håret det samma gäller när man sköljer av håret skölj med ljummet vatten.

Hårinpackning – Avokado

3 msk olivolja

1 mogen avokado

Mosa avokadon och blanda ordentligt med oljan. Gnugga in i håret och sätt på en duschmössa , låt verka i ca 30 minuter. Skölj ordentligt!

Hårinpackning – Honung

2 msk honung

2 msk olivolja

Massera in i håret och låt verka under en duschmössa i 30 minuter eller upp till en timme. Tvätta bort med milt schampo.

Oljeinpackning

2 msk vetegrodd olja värm upp i vattenbad. Häll i en matsked äppelcidervinäger. Applicera i håret och låt verka i ca 15 minuter. Tvätta ur noga.

Hårkur

1 mogen avocado

1 dl kamomillte

Mixa avokado och kamomillte (innehåller aminosyror som är glansgivande) och massera in i håret, låt sitta i ungefär i 30 minuter.

Hårinpackning för trött hår

4 msk naturell yoghurt

1 äggula

I tsk honung

1 msk olivolja

Blanda ingredienserna och massera in i håret  och låt inpackningen verka i 15-30 minuter. Skölj håret väl med ljummet vatten.

Hårinpackning mot fett hår

1 tsk Aloe Vera gel

1 tsk citronjuice

1 msk schampo

Blanda en halv tesked aloe vera gel med 1 tesked citronjuice. Blanda sedan med 1 msk av ditt vanliga schampo och massera sedan in i håret. Skölj sedan av noga.

Fett hår, tunt hår

5 msk naturell yoghurt

1 ägg

Blanda naturell yoghurt med ägget och massera in i hårbotten. Låt verka i ca 10 minuter. Skölj noga!

Mot mjäll, hårsköljning

2 tsk rosmarin och salvia

1 dl vatten

Blanda två teskedar med färsk eller torkad rosmarin och salvia i 1 deciliter vatten och låt det dra i ca 24 timmar. Använd sedan dagligen som hårskölj.

En stärkande hårkur

1 mogen avokado

1,2 dl kokosmjölk

3 tsk olivolja

Börja med att mosa avokadon blanda i olivolja och sedan kokosmjölken. Använd gärna rumsvarma ingredienser eller värm upp det lite. Applicera hårinpackningen över hela håret och massera in det i hårbotten. Låt inpackningen verka i ungefär 30 minuter innan du tvättar bort det.

Honung är bra till mycket och kan både ätas och ha på hår och hud för sina välgörande egenskaper

En Näringsrik hårkur för mjukt och glansigt hår.

2 msk honung

1 msk oliv- eller mandelolja

1 msk äppelcidervinäger

Blanda ihop Honung och olja och tillsätt sedan vinäger rör ihop och applicera blandningen i håret. Massera in i hårbotten och fördela över hela håret låt masken verka minst en halvtimme gärna en timma, fukta håret massera hårbotten igen och skölj sedan ur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *